ghazali's FotoPage

By: ghazali hariri

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 12-May-2009 06:58 Email | Share | | Bookmark
who the hell are u yg tak tau malu using my photos?

this time around i am really snapped seeing my photos being misused inside a stranger's blog.
yep,.....he is a stranger to me.....i never known who the hell he is.....
then he mis-used the photo of the perak dun speaker, and writes benda merapu about the speaker...
dah la guna my photo.....dah tu kutuk lak the subject...arghhhh....ini sudah lebeh.....
aku memang betul2 marah bila blogger yg macam ni....
tadak ethic langsung....
suka2 hati guna gambar aku
then tak mintak permission....
then kutuk pulak tu....
then guna nama HUSIN LEMPOYANG.....tak malu....
menyorok behind the nick name....
anyone can give me any idea what should i do with this mamat blogger yg tada ethics nih?



this is the link to the blog,
http://the-antics-of-husin-lempoyang.blogspot.com/
though its not worth pun mentioning this blogger yg tada ethics punya link nih kat fotopage aku....
buang karan ja


muka tak malu


Wednesday, 6-May-2009 04:47 Email | Share | | Bookmark
Protes!!!!!

all of these photos were taken last year....
just to share all the photos yg i think interesting gak la....aku rasa la...
heh....

ok yeop.... enjoy

masuk reuters you witness news...hehehehehe....ni saja nak show off ja nih....huhuhuhu


it has become a common sight now, in Malaysia, a Malay man (or a mamak,i can say, in this case ) with a DAP cap, and vice versa (a Chinese with PAS tshirt).....though the two political parties are in a stark contrast of ideology.... thanks to umno lah pasal "berjaya" menyatu padukan rakyat...hehehe



please laaa saayyyyy no to BN


those 3 amok photos seen in my fotopages nih was actually a response by the protesters to the rock band named Carburetor Dung where the rock band had somehow showing off their butt to the protesters.....silap banyak la beb...hahahahaha.....terus kena belasah dengan all the protesters....udah la org tgh marah pasal harga minyak naik....
depa nih bole tunjuk bontot lak kat org2 yg tgh panas hati nih....hahahaha.....well, i m not so sure why the rock band had this very bad idea of doing that silly thing.......

well u can see the whole event thru this malaysiakini news shown on youtube......
and plus, u can see me in action taking photos masa tu....hehehehehe.....
i realized theres a malaysiakini news crew tgh capturing the moment thru their video camera......so aku pon tanpa segan silu lah dok lalu depan the malaysiakini camera, nak masuk tv punya pasal.......



i m the one wearing a black tshirt and a topi kaler biru tu..... somewhere in between 2:14 till 2:19.....
and me again at 5:52 till 5:59
and me again at 6:03 till onwards....
as u can see this time around i managed to sneak on to the stage though at that time those PKR punya ajk was trying to block all the org ramai and cameramen from nearing the stage....hahahahahaha......best.....

u can see me getting past the security kat atas stage tu at 6:21...hahahahahahaha.....

pada aku, ajk and security PKR masa nih lorat gila......they even trying to block my camera from capturing any photos at that time.....tu pasal ada gambar plastik kat the first photos tu, yg published dalam reuters youwitness news tu......haaa...tu cubaan nak block kamera aku la tuuuu......mengada2 betui depa nih

and me again at 7:07....
oklah...banyak sgt aku nye gambar nih.....bosan lak rasa....heh.....
just enjoy the video yah
all i can say masa nih was i really ejoyed the event......it was so adventure and thrill lah kat atas stage tu where u can see all the botol air mineral and kayu and apa saja yg boleh di capai were thrown all over ur head...silap haribulan aku pon bole kena....
tapi alhamdulillah aku ok ja masa tu.....berkat doa mak aku kot supaya aku sentiasa selamat




enjoy yeop

well, right after i post this entry last night, i went into malaysiakini website and i found this one article, written by Yunus Ali, an activist....
and yess....i m quite agree with him.....
this doesnt mean that i m 100% agree with the act done by the artist,....
cuma aku rasa, Carburetor Dunk should be given the chance for them to explain what they really had on mind masa tu.....
were they trying to provoke the crowd or its unintentionally came from their jiwa-Punk yg memang aku rasa macam kena dengan lyrics lagu depa tu....hmmm....
anyway, just read lah this article yaaa.....


Kontra budaya Carburetor Dung
Yunus Ali | Jul 17, 08 8:25pm
Dalam realiti sosial, tidak ada satu bangsa yang mempunyai satu budaya. Apatah lagi masyarakat Malaysia yang berbilang bangsa dan yang terbuka kepada pengaruh global, maka berganda-gandalah budaya yang ada.

Masyarakat Melayu lama pun boleh dikenal pasti dengan beberapa budaya yang menghiburkan mereka: budaya istana dengan makyong dan bahasa istananya; budaya rakyat dengan joget dan tukang carutnya.

Justeru, dalam masyarakat mutakhir ini, janganlah hairan dan terkejut pula apabila bersua atau terserempak dengan beberapa budaya pada bangsa Melayu, dan juga pada bangsa-bangsa lain.

Kerana tidak memahami realiti sosial ini, maka ramailah yang pening kepala, berang, panik moral dan ada pula yang mengamuk apabila dihadapkan dengan persembahan kumpulan muzik punk Carburetor Dung, dalam perhimpunan Gabungan Memprotes Kenaikan Harga Minyak (Protes) pada 6 Julai lalu.

Isu harga minyak naik sudah berubah menjadi "naik minyak".

Sebenarnya, Joe Kid dan kumpulannya itu tidak boleh dipersalahkan, miski menayang punggung sekali pun (atau banyak kali!) kerana apa yang mereka lakukan, itulah jati diri punk.

Punk bukan sahaja sub-budaya, tepatnya ia adalah gejala kontra-budaya daripada budaya remaja. Ia budaya remaja kerana ditaja, didukung serta dihayati oleh remaja belasan tahun.

Tetapi kini ada juga orang tua, seperti Joe Kid, yang masih berpunk dan berhati remaja – kerana dulu, zaman remajanya 1980-an dia seorang punk, sepertilah Mick Jagger yang masih "ber-rock and roll" di hari tuanya sekarang.

Punk adalah sub-budaya kerana ia tidak mengikut arus budaya perdana. Punk bukan sahaja melencong dan tidak mengikut arus, punk sejati bertentangan dengan budaya perdana – kontra budaya.

Jadi apa yang kita lihat dalam konsert di perhimpunan Protes di stadium Kelana Jaya itu tidak lain dan tidak bukan ialah punk sejati yang menampar akal budi awam (perdana).

Tunjuk punggung merupakan perlakuan biadab dalam norma masyarakat kita, apatah lagi dalam suasana hangat isu liwat ketika ini - ia meningkatkan konotasi yang menghentak jiwa.

Tetapi, tidak adakah makna lain pada buntut?

Begitu juga pada lirik kumpulan Carburetor Dung. Dalam lagu punk, sememangnya lirik tidak jelas kedengaran. Dalam perhimpunan lalu, yang kedengaran hanyalah "jilat! jilat! jilat!..."

Inilah perkataan sangat menampar akal budi orang ramai.

Dalam minda normal awam, perkataan jilat itu secara spontan membangkitkan imaginasi aktiviti seks, tidak terbayang pula aksi memakan ais krim yang biasanya dijilat dan dikulum!

Sekarang mari kita cuba meneliti kata-kata yang dinyanyikan, lagu "Mari Nyanyi Menjilat"

Wahai pemuda, wahai pemudi
Jadilah kamu rakyat yang berbakti
Kami berjanji akan tepati
Semua impian yang anda hajati
Rumah yang besar, kereta yang mewah
Semuanya ada di tangan anda
Hidup yang senang penuh jaminan

Jangan bertanya, serahkan pada saya

Jilat, jilat, mari semua menjilat
Jilat, jilat, jilat sampai berkilat

"Macamana? Ada berani ka? Ini tawaran hanya sekali braders and sistas! Apa tunggu lagi, kami tak tipu punya, Ini real, ori punya! Gerenti kaya-raya! Mari, mari!"

Jilat, jilat, mari semua menjilat
Jilat, jilat, jilat sampai berkilat
Wahai pemuzik, underground rockers,
Jangan bermimpi, jangan idealistik
Kalau nak kaya, nak jadi rockstar,

Marilah mari, sain kontrak kami,
Nak masuk radio, masuk MTV
Kenalah kamu menari macam kami
Tengoklah saja, Carburetor Dung
Cakapnya besar, tak kaya-kaya
Jilat, jilat, semua nyanyi menjilat
Jilat, jilat, mari semua jilat
Jilat, jilat, jilat
jangan tak jilat
Jilat, jilat,
jubur korporat sedap!

© 2004 Carburetor Dung

Tidaklah perlulah dihayati lirik lagu ini seperti kuliah kajian puisi di universiti - ia jelas menempelak industri muzik arus perdana.

Intipatinya: kalau hendak kaya harta benda dan hidup mewah senang-lenang, jual jati diri dan ikut sajalah arahan penerbitnya – badan korporat seperti Sony, Warner dan agen-agennya.

Ampulah mereka itu, jilatlah! Ganjarannya lumayan, miskipun produk yang mereka keluarkan itu busuk, sebusuk yang keluar daripada buntut. Inilah konteks perkataan 'jilat' dan tunjuk buntut persembahan punk Carburetor Dung.

Orang yang bukan punk pun selalu guna perkataan jilat dengan maksud yang sama. Di bawah ini diturunkan cebisan respons pembaca dalam sebuah blog seorang pemimpin muda PKR:

Si Ejam ni... dia sokarang... sanggup buek apo sajo... Kasut Pak Lah dia jilat... kasut Najib dio jilat... Kasut KJ pun dio jilat... Almaklum... nak ambik kepocayaan orang2 beso Umno..


Tentang muzik yang hiruk-pikuk pula - bayangkan bunyi saban hari yang menyumbat masuk telinga anak-anak yang membesar di sebuah unit flat di bandar-bandar: terdengar dengusan ibu bapa bersenggama, bayi meraung mahukan susu, kereta lori mengaum dari lebuhraya, ketukan cerucuk berdentum-dentam mendirikan rumah pangsa, jiran bergaduh bertengkar, gelombang bunyi televisyen dan hi-fi tidak tentu irama dan suara datang dari segenap penjuru.

Mana ada Beethovan atau Mozart? Keroncong pun jauh sekali. Tidak ada kedengaran bunyi angin yang menderu.

Jika ada dahan jatuh menimpa batu, ia juga tidak kedengaran. Pokok kelapa tiada, pokok durian tiada – bagi anak-anak ini buah luruh pun tidak tahu bagaimana bunyinya.

Dalam suasana bunyi dan suara yang cacamarba, anak-anak ini dibesarkan.

Jadi, kalau muzik remaja punk hingar-bingar layaknya, itu semua mencerminkan kehidupan mereka, kehidupan masyarakat yang dikonstruksi oleh negara. Ia menepati ungkapan bahawa seni merupakan bayangan masyarakat. Seni kita wajah kita!

Yakni, muzik dan gaya hidup punk itu adalah hasilan sampingan proses pengeluaran kembali masyarakat kita (social re-production).

Alam persekolahan, keluarga, media, budaya (arus perdana) dan tradisi serta institusi sosial lainnya dipandang oleh remaja tidak telus dan phony – menyimpang dan bertentangan dari realiti pengalaman hidup remaja.

Manakala nilai dan norma yang ditunjuk ajar oleh ibu bapa, orang tua, pemimpin masyarakat, ketua agama, ahli politik dan elit masyarakat dirasakan oleh remaja mengongkong serta hipokrit.

Bagi mereka, semua orang itu bercakap tidak serupa bikin: pencegah rasuah mengambil rasuah, polis merogol, pencegah maksiat ditangkap khalwat, ustaz memperkosa dara sunti, hakim menerima sogokan, badan korporat merompak dana negara...

Maka, dalam proses pensosialan generasi baru yang diacuankan masyarakat supaya remaja kononnya untuk menjadi harapan bangsa dan menjadi pemimpin masa hadapan, ada remaja yang nampak akan kepincangan usaha itu. Mereka inilah remaja punk!

Apabila berladang di bukit menanam padi, jangan terkejut ada lalang yang tumbuh.


Yunus Ali adalah seorang aktivis sosial dan pemikir hal-ehwal sosio-ekonomi. Sekarang beliau sebagai pengerusi National Institute for Electoral Integrity (NIEI), sebuah NGO yang menjalankan kerja-kerja berkaitan dengan reformasi pilihanraya dan pembangunan demokrasi.


Monday, 4-May-2009 16:14 Email | Share | | Bookmark
if my life is for rent?

"I've always thought
that I would love to live by the sea
To travel the world alone
and live more simply......
I have no idea what's happened to that dream


Life for Rent
-Dido

i keep on playing the same song over and over again each night before i get into my forty winks lah, sejak 2-3 malam nih...aku pon tak tau pasal apa...
its just probably gave me this kinda soothing effect whenever i listens to her voice...
soothing effect????heh...sounds macam tgh frust....
hahaha
no lah....i m not in love pun...cuma kadang tu malam2 layan lagu2 rilex nih pon syiok...
sedap and lunak and layan gila her voice.....
(probably that Yuna is trying to copycat Dido la i guess...hehehehehe...marah kengkawan aku kat opis yg minat Yuna )

well, actually i ve got no interesting photos to show lah this time around....
thats why i post this video of Dido's Life For Rent taken from you tube....

i loves the lyrics as the lyrics macam keep asking me "what's happened to that dream, Zali;"

nope neither myself cannot give the right answer to this question....
only time will tell.....
passport dah renew....bila aku nak jalan lagi nih?
hmmmmm

anyway, enjoy the video yahh....enjoy till the last section of the clip yg masa Dido give someone a middle finger sign tu...hahahaha...best



Sunday, 12-Apr-2009 04:50 Email | Share | | Bookmark
Aprilia Genting Fun Ride 29/03/09

here are some photos of aprilia bikers during the fun ride that was organised by Moto Millia.....dated 29/03/09......enjoy


Mr.Rosman of MotoMillia giving some briefing to the riders.....he's actually a very experienced rider as he has gone to almost every country in asia,europe, and the middle east riding alone on his old BMW....for charity.....memang salute lah



theres all aprilia models datang ranging from rs 125, rs 250, strada, rsv, sxv, bla bla bla


heres the only one sxv that joined us on that particular day....abu and the sxv 550.....moto gila ganas+ rider pon gila


bro Fendi with his Strada...


bro Ismail with his Pegaso III


Bro Ismail is another keen photographer...memang layan



bro Mad Rashid, tgh layan view Genting-Sempah




nih otai otai pegaso nih....


belalang tempur aku gambaq solo lak


bro Fendi in action....


bro Mat Rashid, Bro Mazli, and Bro Fendi having some discussions on which route to choose for the next ride .....


and they end up hiking instead of riding.....


ok...time to go home now...bini dah call suh balik...huhuhuhuu


Wednesday, 8-Apr-2009 08:18 Email | Share | | Bookmark
Bukit Gantang By-Election April 7th 2009

I have promised myself that i cannot missed this by election.....i need to be there in Taiping, on the 7th of April 2009...though Bukit Gantang parliamentary is actually nothing got to do with me......

ya lah....my home address in Taiping is actually fall under Taiping parliamentary,and since my much respected Taiping Member of Parliament, Saudara Nga Kor Ming is very much alived....(siap baca and terjemah Al Quran lagi.....respect lah.... ) ...so aku memang takde kena mengena nak kena balik Taiping sebenarnya....
but i dont care.....i applied for 2 days annual leave (after all i got another 20 days left for my annual leave....20 hari tu puas tu kalao ronda gi Rome ujung tahun nih....hehehe)...
Here i come Bukit Gantang..

my first encounter with giant poster of the ruling party, Barisan Nasional somewhere in Bukit Berapit......i left Sepang at about 5pm....so by the time i reached bukit Berapit, it was already 7.15pm shown on my Swatch


another shot of my Pegaso Strada with the full moon lighting up the street


the opposition party members performing their Maghrib prayers in a crowded surau


then i went straight to Taiping lah....since it was getting dark, theres no point for me to capture any photos at that time.....balik je lah dulu ye dak..
Arrived in Taiping at about 8 something, took my bath, then keluar Tepeng jap for my dinner, then my brother and i went out in search of any of the lokasi2 panas.....hehehehehe to capture fotos of course...

so here we are, at the tapak ekspo near Simpang..... we went there at the tapak ekspo Simpang as we were told that Zahid Hamidi of Umno will come by and have a debate with Husam Musa of Pas.....about the "Kepentingan Melayu"....but as usual.....Zahid Hamidi tak sampai-sampai.... ...so that means Husam Musa alone on the rostrum lah...

people from all walks of life listening to Husam's speech


traders maximising their profit by selling their products with many stalls opened at the tapak ekspo...macam pesta lah that night....layan


and some took the opportunity to enjoy the cd ceramah shown thru the laptop on the table, walaupun Husam dok ceramah kat depan nun.... ....


and right after Husam finished his line with some Doa, orang ramai berpusu2 balik...
ni gambar ni captured masa nak balik nak cross jalan la nih...ramainya manusia....






i didnt enjoyed much taking fotos that night, as i think i dah silap langkah....bukan apa...
since i went out with my bike, of course la i put on my leather jacket pasal malam tu baru pas ujan...so sejuk la jugak......but the probblem is, when i put on my leather jacket, then ride a big bike, then bawak keluar pulak a dslr, of course la orang ramai ingat aku SB...
aduiii...silap lah....so when i took out the camera, suma org macam quite reluctant lah for their photos to be taken...aduiii...then aku pon bila suma orang dah tengok aku lain macam, aku pon tadak mood nak amik gambar...simpan je la my camera dalam bag...
ahhh... sambung la pagi esok....

The next morning- the election day
left my house at 8 in the morning....



view infront of the sk bukit gantang where Ismail Saffian, the Barisan Nasional candidate scheduled to cast his vote....around 8.30 am when this photo was taken


Here he is.....Ismail Saffian of BN


Ismail Saffian waves to the cameramen right after casting his vote


Ismail speaking to the journalist right after casting his vote


Barisan Nasional supporters standing by the road showing their support to their local candidate, Ismail Saffian


just for the sake of Photo session lah.....depan camera je tolak....bila sampai nak cross the road....bagi kat org lain....hampeh.... ,...




another view yg standard aritu......aku maki hang, hang maki aku.....abusive words hurled at each of the opposite party......PAS dok jerit Rasuah, Danok, Altantuya....
BN lak dok jerit Pengkhianat, Derhaka, Barua DAP.....hahahahaha.......memang lawak


punya Comel camni pun kena maki?....


thumbs down to the opposite party...hehehe....


cant remember what this guy is shouting....its either..."Takbir", or Rasuah,or Danok or Altantuya....ooopppsssss....Bro...cannnoootttt mention that name lah bro....kena ISA nanti...huhuhu


this makcik makcik of Wanita Umno might be saying..." alamak....MB Nizar mai la...."...hehehehe....


meanwhile at the Changkat Jering Polling station

Dato Seri Ir.Mohamad Nizar has just arrived at the Changkat jering polling station to check on the voters....






the supporters of both parties...dok sebelah sebelah je.....memang banyak kena sabar la kat sini


one of the awek seen here at the polling stn...hehehe...


a 4wd vehicle with lots of Barisan Nasional flag on it went past the PAS supporters in front of the Changkat Jering polling stn.....


a friend of mine, Tajul, selling out some refreshments to the crowd


Terong- of all the 3 constituencies (Terong, Kuala Sepetang, and Changkat Jering), Terong is the only Barisan Nasional stronghold....the last general elections saw Terong je yg Barisan menang....
So ni memang kubu kuat BN la nih.....
suddenly, aku terpikir, what is my contribution to this By-election???
apa yg aku buat kat sini....takkan balik 2 hari amik gambaq ja kot????
ishh....tak leh jadi nih....udah la aku tak ngundi.....aku kena buat something nih....

so aku pon decide utk ikat something kat Belalang Tempur aku....hehehehe...


nampak bendera kaler hijau tu kat Belalang Tempur tu????hahahaha
ni nak masuk kubu kuat BN nih??? takkan selamber je aku nak ikat bendera kaler ijau tu kot?
kompom aku kena belasah nye nih......ahhhh....pedulikan.....hehehehehe
then aku pon ride lah moto aku tu...sampai je in front of the Barisan Supporters yg tgh tunggu tepi jalan tu.....aku dah berdebar dah....ishhhh,,.....nak patah balik?? too late to patah balik nih....
aghhhh...terus je lah......
yep....as i got into the Barisan supporters.....and as they saw my bike with a PAS flag....
these words were abused towards me.....
'Pengkhianat' "Derhaka" 'Barua DAP,' 'pegi balik la woiii'...hahahaha......aku gelak je lah dalam helmet tu....seronok gak......
maksud aku, bukan aku seronok kena maki....aku tak suka kena maki.....

tapi aku jadi seronok bila semua PAS supporters suddenly terus nampak semangat and ceria and give me the thumbs up bila aku lalu depan derang......
and derang jadi tambah seronok bila aku selambe lalu depan Barisan Supporter lawan maki dengan derang....hahahaha,.....
kira aku berjaya naikkan semangat all he Pas supporter laaa....ye lah...Terong tuuu....
kubu kuat BN....heheheheh....
kira ok la....itu je lah aku nye contribution aku rasa....

well, actually, its just a matter of a mental strength lah....before u decide to buat benda camni, u have to set ur mind yg u dont mind bila kena maki camtu....u just rilex and enjoy every moment of the abusive words hurled at u.....gelak je la.....ada time aku balas balik la....."Rasuah"....huhuhu......but one thing for sure, all the policemen yg on duty that day memang komited and tak biased mana2 pihak.....tu yg aku suka.....
bagus...ada improvement...bila BN maki tak kesian sgt, those policemen yg on duty akan tegur to cool down a bit....same goes to the Pas Supporters....kalao2 lebeh2 sure kena sound....


since i dah ikat a PAS flag onto the bike, for sure lah aku tak leh parking moto aku sembarangan.....so i had to find the safest spot to park my bike....hehehehe....near the PAS supporters la of course.....


tapi bila aku lapar and nak makan dan minum yg best2, terpaksa la aku pi kem Barisan.....hehehehehehehe.....after all its the tax-payers money what......and aku pon salah sorang dari tax-payer apa.....duit aku gak ada dalam tuuu...hehehe


aaaaa....macam ni la aku kena maki...hahahaha....respek la brader and akak ni...sempoi


Supporters of PAS clad in a green tshirt, and BN, as relected on the car,hurled abusive words to each other near Terong on the election day.


the policemen in a standby mode if in case any untoward incident happen during that election day


Kuala Sepetang


i showed the kids my Green Flag, and the kids replied by showing me their Blue Cap..

then, dia bwak geng dia.....geng Cap biru...hehehhe.....aku cakap....awat pakai biru Dik?
pakai Hijau laaa......and of course la derang mintak aku bendera hijau.....aisey..
aku lak tak bawak extra flag.....kalao tak bertambah lagi majoriti ....hehehehe


ahhh...supporters of the Pakatan Rakyat enjoying the moment kena tangkap gambar...


these kids memang enjoy bila kena tangkap gambar...hehehehe...tambah dengan moto besar yg ada flag kaler hijau, satu geng lak dgn derang...huhuhu



then aku ronda la seluruh area Bkt Gantang saja try usha if i might get good photos ....
tapi takdak la pulak....
then tetiba i saw these Sure-Heboh kind of khemah.....ishhh...ada pesta apa lak kat sini??

ahhh...its actually the police base....my first thought when i saw it....
i m not sure whether should i feel safe or intimidate by it????hmmm

tapi aku buat tak tau je lah....korang buat je la kerja korang...aku buat kerja aku...which is tangkap gambar.....aku kan SB,.....hehehehehe.....yep, there was one time when a PAS supporter approached me and asking me...."Abang ni Unit Peronda ye?".....hehehe...
i just smiled to him and jawab, "takkan la unit peronda nak bawak bendera Pas kat moto kot?"...hehehehe...dia senyum balik kat aku.....heh


Results of the By Election

the results was announced at the dewan Majlis Perbandaran Taiping near the Lake Gardens.....thousands of people mainly Pakatan Rakyat supporters were there as if they had known the results earlier....geng Bn memang tadak langsung yg datang....so semua seems happy je.....though at that time the results were yet to be announced....macam konfiden je semua....hehehe....but my brother and i tried to go inside the dewan, by sneaking behind all the reporters....tried to sneak in...of course we all yg tadak pas media ni mana boleh masuk....and of course la masa nak sneak in tuu, the policemen tahan..."cik, pakai pas cik....."...aisehmen...kantoi la pulak.....hehehehehe....so kena la halau tak bole masuk...hehehehe...so amik gambar kat luar je lah...huhu

outside of the dewan, orang meniaga macam2


people mainly Pakatan Rakyat suppoters waiting for the result


thousands of Pakatan Rakyat supporters thronged the Padang Esplanade at the Taiping Lake Gardens to hear the results of the Bukit Gantang by elections...
these photos were viewed from the Barisan area....but there was none of the Barisan supporters seen, except the FRUs...


an anti-riot personnel seen here talking on the phone, while at the background, thousands of people mainly Pakatan Rakyat supporters waiting patiently for the results to be annouced.....yg lampu kat atas tu pulak lampu dari Heli yg dok hovering je atas tu...macam la depa ni jahat sgt nak kena ada Heli...habih duit minyak jaaa


V sivakumar, the Perak DUN speaker


Dato Seri Ir Nizar right after he was announced as the winner....the majority increased to 2789.....


masa nih aku jerit....Dato Seri...Dato Seri.....baru dia tgk kamera aku...hehehehehe..

tahniah Dato Seri..

everyone nak merasa nolak kereta Dato Seri...heheheheh......cayalah


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net